SOLIDITEIT EN STABILITEIT

Soetaert

Bijna 100 jaar terug, in 1922, richtte Jérôme Soetaert een eenmanszaak op. De eerste twee decennia waren kustverdedigings- en beschermingswerken aan de oevers van omliggende rivieren en kanalen de core business.

In 1948 werd de eenmanszaak een naamloze vennootschap: Algemene Ondernemingen Soetaert (AOS) met aan het hoofd de drie zonen van Jérôme: Julien, Edmond en Hilaire.

AOS: een familiebedrijf, de naam waardig. Want halverwege de jaren zeventig namen de zonen van bovengenoemde het bedrijf over.  Sindsdien geven Eduard, Joseph, Jérôme en Noël Soetaert sturing en leiding.  Onder hun impuls werden de heiwerken/ heiwerk technieken verder ontwikkeld.  Deze specialisatie loonde onmiddellijk: AOS bouwde een stevige reputatie op als heibedrijf, zowel in Vlaanderen, Wallonië, Luxemburg, Nederland als Frankrijk.

Voortaan was Soetaert enerzijds een hooggekwalificeerd waterbouwbedrijf en anderzijds een heifirma met faam én expertise.

In 2003 nam Peter Caset het bedrijf over. Hij realiseerde in de daaropvolgende jaren een verzesvoudiging van de omzet en breidde het personeelsbestand uit tot 120 werknemers.

DAAR KAN JE OP BOUWEN!

Soiltech

Steeds op zoek naar innovatie, werden in 2006 speciale funderingstechnieken (bijv. Soilmix) aan de activiteiten toegevoegd.  Deze werden, samen met de heiwerken, in de divisie SOILTECH, Soil & Piling Contractors, onder gebracht. 

Wat we ook doen, het gebeurt steeds door vaklui en volgens de algemene veiligheidsvoorschriften van het VCA**-systeem.  Om die redenen verbaast het niet dat, eind 2006, het ISO-9001 (kwaliteit) certificaat werd behaald.

In 2012 vierden we ons 90-jarig bestaan met een symposium “Mixen is de Toekomst”.... en het is alsof we een glazen bol hadden.

Want, sinds 2015, maakt Soetaert deel uit van het bagger- offshore en bouwbedrijf Jan De Nul Group.