Secanspalen

Trillingsvrij en degelijk!

De uitvoering van secanspalen (die zowel grond- als waterkerend én dragend kunnen zijn) behoort ook al enkele jaren tot het gamma van Soiltech. Recent werd geïnvesteerd in drie bijkomende makelaarsgeleide diepfunderingsmachines om onze positie op deze markt nog te versterken.

Secanspalen zijn in de grond gevormde, elkaar insnijdende boorpalen die gemaakt worden met een casing of voerbuis. Deze metalen buis wordt samen met een inwendige boor trillingsvrij in de grond geboord, zo wordt de grond uit deze buis gehaald. Nadien wordt beton door de holle as van de boor naar de punt van de paal gepompt terwijl de voerbuis naar boven wordt gebracht. Omdat op die manier de grond rond het boorgat niet verdrongen wordt, worden zettingen vermeden en kan er dus dicht naast bestaande funderingen gewerkt worden. Na het betonneren wordt, indien nodig, de wapening geplaatst. 

Door het gebruik van multifunctionele diepfunderingsmachines (ook inzetbaar voor het uitvoeren van soilmixtoepassingen, grindkernen en boorpalen) kan Soiltech ondertussen meer dan één machine tegelijk inzetten voor de uitvoering van diepfunderingen. Precies daarom is Soiltech uw uitgelezen partner voor het uitvoeren van grote projecten op korte tijd, zonder trillingen of zettingen, zelfs in de moeilijkste omstandigheden.