Kelly Boorpalen

Daar kan je op bouwen!

Begin 2016 werden enkele machines aangekocht voor het plaatsen van boorpalen met grote diameter. Met de zogenaamde Kellytechniek kunnen palen met een diameter tot 1800 mm tot een diepte van 40 meter gerealiseerd worden, zowel in zachte als in rotsgronden.

Boorpalen zijn uitermate geschikt om grote geconcentreerde funderingsbelastingen over te brengen naar de ondergrond. Het ontgraven van de paal gebeurt via een grote boor aangedreven door een zware boormotor. De stabiliteit van het boorgat wordt in stand gehouden door het plaatsen van stalen casings die mee in de grond worden aangebracht met de telescopische kelly-stang. Tijdens het betonneren van de paal worden de stalen casings terug gerecupereerd.

Naast projecten in Belgiƫ, Nederland en Frankrijk heeft Soiltech ondertussen met succes de paalfunderingen voor een nieuwe kaaimuur in Panama uitgevoerd. De palen van deze kaaimuur, deels voorzien van een permanente stalen casing, werden tot in de basaltrots geboord. Met andere woorden, Soiltech durft ook complexe internationale werven aan.